Drömjobbet

Jag tycker att det idag är lika roligt och häftigt att få gå till jobbet, precis som första gången. Det är en mäktig känsla att veta att jag kommit så här långt, på så kort tid. Och jag hade aldrig varit här, om inte det var för IRC Yrkeshögskola och de viktiga LIA-perioderna. 

 

Innan jag började på IRC Yrkeshögskola, hade jag väldigt svårt att få jobb. Jag har mestadels jobbat på bemanningsföretag. Och varit ute på ett flertal uppdrag på ett antal företag, runt om i Småland. När det inte fanns jobb på bemanningsföretagen, testade jag på ett par sälj-jobb. Både som telefonförsäljare och fältsäljare. När jag hittade och sökte till utbildningen Produktionsutvecklare i Ljungby, så jobbade jag som  kock i Värnamo.

När jag sedan fick reda på att jag hade blivit antagen, så bestämde jag mig tidigt för att jag skulle ge allt! Jag skulle bli bäst (det bästa jag kunde bli) och valde redan tidigt att jag skulle satsa min LIA på de största företagen i Sverige. Så som Scania, Volvo, AstraZeneca osv. Jag skulle ge allt, och komma så långt ifrån mitt tidigare liv som möjligt.

Aldrig mer skulle jag stå där utan jobb. Mitt mål med framtiden var att starta ett eget företag, där jag skulle föreläsa om LEAN. Tre månader innan det var dags för första LIA-perioden, hade jag börjat söka. Jag hade då skickat in ansökningar till Scania, AstraZeneca, Volvo Braås och Volvo Göteborg, samt en del mindre företag hemma i Värnamo. Av någon anledning så var det AstraZeneca som lockade mest. Jag tänkte att om jag kunde få min första praktik där, så skulle det sedan vara lättare att få plats på andra företag.

Det tog mig cirka två månader innan jag fick kontakt inne på AstraZeneca. Dessförinnan blev jag slussad mellan olika externa samarbetspartners och bemanningsföretag. Men till sist, fick jag äntligen kontakt.

Det var under en lektion som jag fick samtalet! En gruppchef för processingenjörer ringde och frågade om jag ville komma och hälsa på, inför min LIA-period. Att komma till Astra första gången, var nog den häftigaste känslan jag någonsin varit med om.

Jag fick chansen att göra min första LIA-period som "Processingenjör" på AstraZeneca. Jobbet där var så roligt att jag sedan valde att göra LIA 2, Sommarjobb, LIA 3 och 4 samt Examensjobb där.

Idag jobbar jag som Konsult för ÅF Industry i Södertälje, och har uppdrag som Processingenjör fram till december. Här jobbar jag med att stötta produktionen i processtekniska frågor, utreder avvikelser, håller i utbildningar, svarar på myndighetsfrågor gällande våra produkter och arbetssätt, utreder reklamationer från hela världen och svarar på frågor vid Inspektioner.
I skrivandets stund sitter jag och väntar på, efter att ha gjort en massa nyanställningstester, att få skriva på en fastanställning som Processingenjör på AstraZeneca. 

 jenny.malkolmsson(at)astrazeneca.com