Arbeta som servicetekniker

 

Vill du vara en viktig medspelare i uppdraget att skapa och underhålla en modern och hållbar industri? Framtidens industri kräver många servicetekniker med kunskaper inom mekanik, el och automation som vill vara med och lösa praktiska problem.

 

Vill du lära dig mer om industriella mekatroniska system, operatörs- och maskinsäkerhet eller vara med och hitta tekniska lösningar för en hållbar utveckling och mycket annat roligt?

 

Då kan utbildningen Servicetekniker på IRC i Ljungby vara ett bra val. Utbildningen är bred och ditt framtida arbete kan finnas inom många olika branscher. Utbildningens pedagogik bygger på en stark koppling mellan teori och praktik med många laborationer inom alla tekniska kurser. Lärande i arbetslivet (LIA) ingår med 20 veckor som skapar dina kontakter för en framtida anställning.

 

På utbildningen får du lära dig om industriella mekatroniska system, operatör- och maskinsäkerhet, schema- och ritningsläsning, elteknik och elektronik, PLC-programmering och felsökning, hydraulik, pneumatik, bra kommunikationsmetoder, arbeta i projektform, teknisk engelska för tekniker och mycket annat.

 

Utbildningen är på 2 år och den är berättigad till CSN (Bidrag och lån)
Lärarledda lektioner ca 3 dagar per vecka och 2 dagar är självstudietid.
Under LIA så är man ute på ett företag måndag-fredag och följer deras arbetstider.

 

Här finns en presentation om utbildningen

Här finns en folder om utbildningen