Studera i Ljungby: Högskolecentrum Ljungby (HCLY) har sedan starten 2001 byggt upp en utvecklad utbildningsmiljö med eget bibliotek, informationsdatabaser, teknik- och IT-support, studentadministration och studentbostäder.
Kort sagt en komplett studiemiljö för effektiva och trivsamma studier. Här finns studenter med olika inriktningar, men en sak är gemensam. Samtliga utbildningar bygger på efterfrågan och idéer från starka – ofta världsledande – företag i det effektiva småländska näringslivet.
Läs mer på HCLY

 

 

Studiemedel: Här hittar du all information du behöver för att söka studiemedel.
Läs mer på CSN

 

Yrkeshögskoleutbildning, YH, är en ny utbildningsform (fd KY – Kvalificerad yrkesutbildning). YH-utbildningar kombinerar teori med praktiskt lärande på en arbetsplats. De erbjuds inom branscher där det finns ett uttalat behov av välutbildad arbetskraft. Innehållet i utbildningarna bygger på kunskap som uppkommit vid produktionen av varor och tjänster, och de syftar till att leda till jobb direkt efter examen.

Läs mer om utbildningsformen på Yrkeshögskolan
Läs mer på Myndigheten för yrkeshögskolan eller på Yrkeshögskolan

 

Nöje: Precis som så många andra städer i samma storlek så är det anonyma och spontana nöjeslivet inte så stort, men det finns massor av annat att göra. Hundratals föreningar är öppna för nya medlemmar, och då handlar det inte bara om idrott. Är du naturintresserad är möjligheterna oändliga.
Läs mer på HCLY eller läs mer på att göra i kommunen

 

Studentföreningen FAST: Festligt Ambitiösa Studenter – är studentföreningen för Högskolecentrum Ljungby. Här finns studenter från de olika högskoleutbildningarna på CIL och YH-utbildningarna samt alla distansstuderande.
Läs mer på FAST

 

Studentboende: Vi ser till att alla studenter får en bostad till en rimlig kostnad. Det kan vara studentbostäder eller bostäder i det befintliga bostadsbeståndet. Alla bostäder ligger i bekväm närhet med cirka 5–15 minuters promenadväg till utbildningslokalerna.
Läs mer på HCLY