Studera i Ljungby: Högskolecentrum Ljungby (HCLY) har sedan starten 2001 byggt upp en utvecklad utbildningsmiljö med eget bibliotek, informationsdatabaser, teknik- och IT-support, studentadministration och studentbostäder.
Kort sagt en komplett studiemiljö för effektiva och trivsamma studier. Här finns studenter med olika inriktningar, men en sak är gemensam. Samtliga utbildningar bygger på efterfrågan och idéer från starka – ofta världsledande – företag i det effektiva småländska näringslivet.

 

 

Studiemedel: Här hittar du all information du behöver för att söka studiemedel.
Läs mer på CSN

 

Yrkeshögskoleutbildning, YH, är en ny utbildningsform (fd KY – Kvalificerad yrkesutbildning). YH-utbildningar kombinerar teori med praktiskt lärande på en arbetsplats. De erbjuds inom branscher där det finns ett uttalat behov av välutbildad arbetskraft. Innehållet i utbildningarna bygger på kunskap som uppkommit vid produktionen av varor och tjänster, och de syftar till att leda till jobb direkt efter examen.

Läs mer om utbildningsformen på Yrkeshögskolan
Läs mer på Myndigheten för yrkeshögskolan eller på Yrkeshögskolan

 

Nöje: Precis som så många andra städer i samma storlek så är det anonyma och spontana nöjeslivet inte så stort, men det finns massor av annat att göra. Hundratals föreningar är öppna för nya medlemmar, och då handlar det inte bara om idrott. Är du naturintresserad är möjligheterna oändliga.
Läs mer på HCLY eller läs mer på att göra i kommunen

 

Studentföreningen FAST: Festligt Ambitiösa Studenter – är studentföreningen för Högskolecentrum Ljungby. Här finns studenter från de olika högskoleutbildningarna på CIL och YH-utbildningarna samt alla distansstuderande.
Läs mer på FAST

 

Studentboende: Vi ser till att alla studenter får en bostad till en rimlig kostnad. Det kan vara studentbostäder eller bostäder i det befintliga bostadsbeståndet. Alla bostäder ligger i bekväm närhet med cirka 5–15 minuters promenadväg till utbildningslokalerna.

 

Det finns främst studentboende hos dessa bostadsbolag

Garvarens Fastighetsbolag – Garvaren, lägenheter och korridorsboende. www.garvaren.se  0372-15200
Är ett korridorboende i samma hus som högskolans lokaler. Ett par trappor upp ligger ett halvdussin möblerade rum i olika storlek och prisklass med gemensamt kök och gemensamma sanitära utrymmen. Internetuppkoppling på rummen.

Ljungby Bostäder – Kolvringen, små lägenheter. www.ljungbybostader.se  0372-83060
Fräscha och välplanerade studentlägenheter hos Ljungbybostäder. Lägenheterna är på 34 m2 om 1 rum med kök och är byggda i två etapper mellan åren 2008-2009. I hyran ingår ett brett utbud av TV-kanaler, bredbandsuppkoppling och tvättmaskin/torktumlare i lägenheten. Dessutom är halva juni, hela juli och halva augusti hyresfria månader! Detta är en förmån för dig som student (med giltigt Mecenat-kort eller antagningsbesked).

Ljungby Bostäder – Tråden 4, små lägenheter. www.ljungbybostader.se 0372-83060
Fräscha och välplanerade studentlägenheter hos Ljungbybostäder. Lägenheterna är på 34 m2 om 1 rum med kök och är byggda i två etapper mellan åren 2005-2006.
I hyran ingår ett brett utbud av TV-kanaler, bredbandsuppkoppling och tvättmaskin/torktumlare i lägenheten. Dessutom är halva juni, hela juli och halva augusti hyresfria månader! Detta är en förmån för dig som student

KONAB – Ljungberska, studentrum, lägenheter. www.konab.se Ring 0372-755030
Totalt finns det 19 lägenheterna på 23,4 – 26,6 kvm, fördelade på tre plan.
Lägenheterna är utrustade med vardagsrum, en liten köksdel med spis, diskbänk och kyl/frys. Man har egen toalett och dusch.
Det finns även 8 möblerade studentrum på 13-20 kvm fördelade på två korridorer. I varje korridor finns gemensamt vardagsrum, fullt utrustat kök samt toalett och dusch. Hushållsel och bredbandsanslutning 10 Mbit/s ingår i hyran. Tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp finns på bottenplan. Både lägenheterna och rummen har 10-månhyra, hyresfritt i juli och augusti, för dig som är antagen som student.

 

Det finns också en inflyttarlots i Ljungby kommun som kan hjälpa till med boendefrågan.