Tommy Berglund

Tommy Berglund

Jag läste på utbildningen till Servicetekniker och blev klar juni 2016. Jag gjorde mina LIA-perioder på olika företag.

I slutet av studierna var vi på Underleverantörsmässan och där pratade jag med en i Ravemas monter och i montern bredvid fanns Din maskin och han hörde vad vi pratade om och han stack till mig sitt visitkort.

Så när jag slutade skolan hade jag tre jobberbjudande och jag valde att bli resande servicetekniker på Din Maskin i Värnamo och jag är kvar och trivs väldigt bra. Jag åker på både akutuppdrag och förebyggande underhållsuppdrag på gradsaxar, kantpressar och vattenskärningsmaskiner.

Här på Din Maskin har jag dessutom flera kollegor som också har gått samma utbildning.

På skolans utbildning fick jag grunder inom teknik, underhåll, lösa problem och teknisk engelska. Just teknisk engelska var väldigt bra då våra leverantörer är italienare, holländare och finnar. Dessutom är alla tekniska beskrivningar för det mesta inte på svenska.

 

Tommy säger, välj denna utbildning som ger dig en bra grund om du vill ha jobb efter utbildningen.


Oskar FohlinOskar Fohlin

Jag läste på utbildningen till Servicetekniker och blev klar juni 2011. Jag gjorde tre av mina LIA-perioder på Almqvist&Brunskog där jag också fick fast jobb direkt efter utbildningen.

Nu jobbar jag på BB-gruppen som tekniker med lås- och passersystem. Mitt jobb är ett roligt varierande jobb som ex låsöppningar eller större installationer på byggen.

Jag tycker att utbildningen var en bra och bred utbildning som ger många arbetsmöjligheter inom många branscher.


Jenny Malkomsson

Jag tycker att det idag är lika roligt och häftigt att få gå till jobbet, precis som första gången. Det är en mäktig känsla att veta att jag kommit så här långt, på så kort tid. Och jag hade aldrig varit här, om inte det var för utbildningen jag gick på IRC Yrkeshögskola och de viktiga LIA-perioderna.